El blog de la Carme


catalansreaccionem.wordpress.com
Setembre 3, 2007, 7:59 pm
Filed under: Uncategorized

ESTIC A LA WEB:

CATALANSREACCIONEM.WORDPRESS.COM

https://i0.wp.com/atopetiu2001.iespana.es/atopetiu2001/estelada1.gif

ESTIC A LA WEB :   WWW.CATALANSREACCIONEM.COM

https://i0.wp.com/farm4.static.flickr.com/3086/2325651581_bfdb24519b.jpg


20 comentaris so far
Deixa un comentari

La selecció dels Estats Units de futbol reafirma la voluntat de jugar contra la catalana
El president de la Federació Catalana es trobarà a Chicago aquest cap de setmana amb l’US Soccer
La selecció de futbol dels Estats Units té la intenció de venir a Barcelona a jugar el partit que la Federació Espanyola no autoritza. Ho han confirmat a VilaWeb fonts de la selecció americana i també el president de la Federació Catalana de Futbol Jordi Roche. Roche, de fet, es trasllada aquest dijous als Estats Units i es trobarà el cap de setmana a Chicago amb l’US Soccer. La federació americana no entèn els motius de la prohibició del partit.

Comentari per carmef

La Plataforma pro Seleccions Catalanes inicia una campanya contra la prohibició del Catalunya-EUA
Barça i Espanyol reclamen per carta a la RFEF que reconsideri la decisió
La Plataforma Pro Seleccions Esportivess Catalanes ha iniciat una campanya d’enviament de correus electrònics al president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, per protestar contra la no autorització del partit Catalunya-Estats Units, previst pel 14 d’octubre. En aquest sentit, el Barça i l’Espanyol han enviat sengles cartes a Villar perquè reconsideri la decisió. Avui Joan Laporta ha parlat avui per primera volta d’aquesta qüestió.

El president del Barça ha acusat els partits polítics d’amagar-se darrere dels clubs i d’eludir la responsabilitat que els correspon per les promeses que van fer de reclamar l’oficialitat de les seleccions catalanes. D’aquesta manera ha respost les paraules que va pronunciar ahir el president del Parlament, Ernest Benach, qui demanava als clubs que s’impliquessin molt més per forçar una rectificació de la Federació Espanyola de Futbol. Laporta no va ser present a la reunió de la RFEF on es va denegar l’autorització per jugar el partit perquè, segons el club blaugrana, la votació no era a l’ordre del dia. El president del Barça ha dit que estava sorprès perquè ningú de la Federació Catalana l’hagués avisat a temps que es faria aquesta votació, perquè ‘un club com el Barça hauria aplanat el terreny’.

Les reaccions dels partits polítics

El grup d’Esquerra al Congrés espanyol ha registrat una petició perquè la ministra d’Educació doni explicacions sobre el cas. El portaveu d’Esquerra a Madrid, Joan Tardà, ha acusat directament el govern espanyol d’estar darrere la decisió: ‘El partit és un acte entre dues federacions privades i, per tant, el govern espanyol, no té el menor dret de prohibir-lo servint-se de la Federació Espanyola de Futbol.’ Per Tardà, la decisió de la RFEF és un abús de dret vergonyós, propi d’una època cavernícola.

El diputat de CiU al Congrés espanyol, Josep Maldonado, ha dit, així mateix, que la formació nacionalista es posava al costat de la Federació Catalana per mirar de fer revocar la decisió de la RFEF. Maldonado també ha instat el govern català a pressionar ‘qui calgui’ perquè la selecció catalana pugui jugar amb la nord-americana.

El responsable d’esports del PSC, Josep Monràs, ha destacat que la Federació Catalana havia actuat amb una correcció escrupolosa en tot el procés, i que el PSC no sols dava ple suport a la Federació Catalana, ans es posava a la seva disposició.

Entrades a la venda, als EUA

La Federació nord-americana de futbol tenia coll avall que jugaria el partit amb Catalunya. De fet, l’agència oficial de viatges de l’entitat encara ofereix paquets turístics per a veure el partit a Barcelona.

Comentari per carmef

Laporta acusa als polítics catalans d'”amagar-se”

Laporta i Benach, en un partit del BarçaEl president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha acusat als polítics catalans d’eludir la seva responsabilitat en la lluita per aconseguir l’oficialitat de les Seleccions Catalanes i d'”amagar-se” darrera dels clubs. Laporta ha fet aquesta declaració després que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) prohibís el partit entre Catalunya i els Estats Units del dia 14 d’octubre. El president del Parlament, Ernest Benach, va reclamar una major implicació de les entitats esportives en aquest assumpte. Laporta ha contestat dient que són els responsables polítics “els que s’han de manifestar i actuar de manera contundent per fer el que han promès”. Segons Laporta, la promesa feta pels polítics no era una altra que “l’oficialitat de les seleccions catalanes”.

“Que no s’amaguin darrere dels clubs per fugir de les seves responsabilitats”, ha dit Laporta, qui ha afegit que els polítics tenen l'”obligació de no confondre a la gent” i que, en concret, es referia als polítics de Catalunya.

Pel que fa als polítics de la resta d’Espanya, Laporta ha assegurat que “no estic d’acord quan es diu que Espanya no ens entén. Ho fa perfectament, però hi ha molts que no accepten que Catalunya sigui una nació”.

Respecte a la postura de la Federació Catalana (FCF) en aquest cas, Laporta ha recriminat al president Jordi Roche que no se l’avisés per acudir a la votació que es va fer a la seu de la RFEF. “La FCF sí sabia que s’havia de tractar aquest tema i la prova és que van fer la sol·licitud a la FEF. La normativa és la que és i hem de treballar-nos-ho abans”. Laporta ha assegurat que el seu club enviarà una carta al president de la RFEF, Ángel María Villar, per a que reconsideri la seva postura i permeti jugar el Catalunya-Estats Units.

Comentari per carmef

A veure, no deien que la “selección” espanyola era la “selección de todos”? Doncs per què utilitzen símbols que no són “els de tots”? És a dir, com és que la selecció espanyola de bàsquet, aquesta mateixa de la qual ens informen quotidianament des de la secció d’esports de TV3 –alguns ja n’estem fins al capdamunt de saber com evoluciona la lesió d’un tal Garbajosa–, com si no tinguessin res millor per explicar-nos, i que s’està preparant des de fa mesos per no sé quina competició internacional, té com a element referencial a les seves samarretes la lletra “ñ”?

A veure si ens entenem; a mi que, com diu un conegut eslògan que s’està estenent per Catalunya, tinc només dues seleccions: la catalana i qualsevol altra que s’enfronti contra Espanya, m’és absolutament indiferent el que facin els Gasol i companyia quan apareixen a la pista enfundats amb la indumentària “rojigualda”. Però si els responsables esportius espanyols fossin una mica intel·ligents i intentessin guanyar-se les simpaties d’aquell enorme percentatge de ciutadans que, segons indiquen les enquestes, els és igual el que faci la “selección” no haurien de vetllar perquè una majoria de ciutadans es poguessin identificar amb la simbologia propagandística que utilitzen els esportistes que representen l’Estat? Llavors, per què fan ostentació d’una lletra que, precisament, milions de ciutadans d’aquest Estat –fins que no en tinguin un altre de propi, que espero que sigui ben aviat– no tenen com a pròpia? Fins i tot l’Estatut difencia entre llengua pròpia i llengua oficial, no? És com si ens estiguessin dient: “Tranquils nois, que aquesta selecció no us representa a vosaltres, a nosaltres només ens interessa representar els de la “ñ”… A veure, a mi ja m’està bé però on queda tot allò de l’Estat plural, no excloent,amb diferents llengües oficials que encara alguns innocents es creuen?

Per altra banda, no hauria de ser considerada aquesta apologia de la “ñ” com una mostra de nacionalisme espanyol exacerbat intolerable i un fet altament ofensiu per a les altres seleccions que competiran contra l’espanyola i que no tenen en el seu alfabet aquesta lletra tan hispànica i tan representativa de les essències patriòtiques “mesetarias”? Aquesta defensa aferrissada de la “ñ” no és una forma de politització de l’esport per part d’Espanya? I si és així, per què no hi intervenen els organismes esportius internacionals?, per què tots aquells que estan sempre a l’aguait de tot allò que fem els catalans per intentar fer-nos visibles en el context esportiu internacional resten muts davant la pallassada espanyola de la “ñ”?

O sigui, que si tens un Estat al darrere et pots permetre el luxe de barrejar llengua, política i esport, i això és considerat absolutament normal per tothom. En canvi, si ets català i no tens Estat propi defensar la teva selecció, la teva nació o la teva llengua és insultant, ofensiu, provincià, insolidari i racista, i a sobre et toca a pagar amb els teus impostos la “selección” dels altres, la dels de la “ñ”. Doncs jo vull un Estat propi.

Carles Bonaventura

Secretari General del Partit Republicà Català

Comentari per carmef

Oleguer Presas no pot entendre la decisió de la Real Federación Española de Fútbol de prohibir que la selecció catalana jugui contra els EE.UU el proper 14 d’octubre. El principal argument de la RFEF és que les seleccions territorials no poden jugar en data FIFA, ja que només ho poden fer pels voltants de Nadal. Oleguer Presas, jugador del FC Barcelona, ha parlat del conflicte entre la Federació Espanyola i la Catalana. En una entrevista concedida a RAC1, el central afirma que “ningú pot entendre” el vet a la selecció catalana i que “no s’entén que les seleccions autonòmiques només puguin jugar un dia a l’any. És una cosa que no puc entendre, imagino que no hauré sentit els arguments que han donat perquè sinó no té cap sentit que diguin que les seleccions autonòmiques només puguin jugar un cop l’any”.

Un dels arguments que dóna la RFEF per prohibir el Catalunya-Estats Units és que aquest partit es jugaria un dia després que la selecció espanyola disputi el seu compromís. En aquest sentit, el defensa de Sabadell opina que “em sembla que són coses diferents que jugui Espanya o que jugui Catalunya. D’aquesta manera podríem agafar un cert rodatge i fer la festa habitual un, dos o tres cops l’any”. El jugador blaugrana creu que el gran problema de fons és l’obligació de necessitar el permís de la RFEF per poder disputar aquests encontres. “Hi ha certs interessos per no deixar-nos jugar, no són arguments lògics, sinó que és qüestió de voler o no deixar jugar Catalunya”.

L’anunci de la Catalana d’emprendre accions legals contra la RFEF a través de la justícia ordinària ha estat ben acollida per Oleguer, qui no obstant ha reconegut que veu difícil que el partit del proper 14 d’octubre es pugui celebrar. “Esperem els moviments de la Federació Catalana, però crec que la cosa està complicada”. Finalment, Oleguer ha fet referència al partit de tornada que han de celebrar durant el mes de Nadal Catalunya i Euskadi al país basc. “No sé les dates ben bé, però amb el calendari tan apretat no sé si serà en una dates que puguin anar bé pels jugadors. Però sens dubte que partits d’aquestes característiques, amb l’ambient que hi ha pot ser un partit molt agradable, d’aquells que a tots ens venen de gust jugar”.

Comentari per carmef

RECOLÇA LA INICIATIVA I SI VOLS SIGNA, JO JA HO HE FET!

El govern diu que el Catalunya-EUA s’ha de jugar ‘amb o sense autorització’
La secretària de l’Esport parla d’acte de sobirania · La selecció dels EUA reafirma la voluntat de jugar
El govern català recomana que el partit Catalunya – Estats Units previst pel 14 d’octubre es jugui ‘amb o sense autorització’ de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Així ho ha dit avui al matí la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, en una entrevista a RAC1. Pruna ho considera un ‘acte de sobirania’, ja que la Federació Catalana de Futbol té personalitat i competències pròpies. La selecció de futbol dels Estats Units ja ha dit que té la intenció de venir a Barcelona a jugar el partit.

VilaWeb s’ha posat en contacte amb la federació nord-americana, qui ha manifestat que no entenia pas els motius de la prohibició del partit. I el president de la Federació Catalana Jordi Roche ha dit que avui es traslladaria als Estats Units per reunir-se amb la US Soccer Federation el cap de setmana a Chicago.

La secretària general de l’Esport de la Generalitat també ha dit que el govern s’havia posat en contacte amb la selecció nord-americana i ha reblat: ‘Si els dos volem jugar i ens creiem que tenim prou competències, endavant’. Pruna ha recordat que la Federació Catalana no és cap ‘sucursal’ i ha dit que, si bé és millor tenir l’autorització de la Federació Espanyola, la decisió d’aquesta entitat no és crucial. Pruna també ha explicat que el govern té contacte directe amb Jordi Roche i l’està assessorant sobre com actuar a partir d’ara.

D’altra banda, la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) també ha emès un comunicat en què diu que la Federació Catalana no necessita cap autorització per jugar el partit.

Mentrestant, l’agència de viatges oficial de la federació nord-americana ja fa dies que ofereix viatges a Barcelona, que inclouen el vol, l’allotjament a l’hotel i les entrades del partit.

Campanya contra la prohibició

D’una altra banda, la Plataforma Pro Seleccions Esportivess Catalanes ha iniciat una campanya d’enviament de correus electrònics al president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, per protestar contra la no autorització del partit.

Pel què fa als clubs, el Barça i l’Espanyol han fet arribar una carta a Villar en què li demanen que reconsideri la seva decisió. Ara, el dia que Federació Espanyola va votar la prohibició del partit, el president del Barça Joan Laporta no va assistir a la sessió i el representant de l’Espanyol, Pedro Tomás, es va abstenir perquè estava disconforme amb la manera com s’havia plantejat el tema.

Comentari per carmef

LA FEDERACIÓ ESPANYOLA DE FUTBOL AMENAÇA COSTA D’IVORI AMB EL TERRORISME LEGAL SI JUGA CONTRA CATALUNYA EL 14
01.10.2007 – 21:13
L’imperialisme espanyol no té aturador.Els cou que Catalunya i/o el País Basc vulguin jugar partits internacionals en dates de partits FIFA, tot i que no poden tenir els millors jugadors que han de rendir vassallatge a les seleccions “nacionals” .

No en tenen prou de prohibir el CAT-EUA.No volen que Catalunya jugui cap mena de partit internacional.

Catalunya ha fet gestions amb Costa d’Ivori,però tan bon punt la Federació Espanyola se n’ha assabentat ja ha amençat a l’ equip africà que si juga contra Catalunya el dia 14 li caurà Troia al damunt o sigui una forta sanció de la FIFA que podria inhabilitar aquest país per dos o tres anys en competicions internacionals.

Com es pot veure,mètodes “democràtics” propis del terrorisme legal espanyol.

“AMENACES DIRECTES”

JORDI CORTADA

La Federació Espanyola de Futbol (FEF) s’està veient obligada a recórrer a la pura amenaça per impedir que Catalunya jugui el diumenge 14. Ja no en té prou amb la simple exhibició de la seva jerarquia davant la Federació Catalana (FCF), com va fer per evitar que el rival fos els Estats Units. Ahir, per una casualitat, es va saber que la selecció de Costa d’Ivori havia estat víctima d’aquesta intimidació.

Lluny de tirar la tovallola, la Federació Catalana (FCF) havia mantingut obertes les gestions per poder disputar l’amistós, de les quals tenia ple coneixement aquest diari. Entre els contactes havia destacat la predisposició de Costa d’Ivori.

El paper d’Uli Stielike

El primer a negociar amb la FEF va ser el mateix seleccionador, Uli Stielike, pel seu passat madridista. Però es va trobar amb una contundent negativa i va derivar els contactes al representant de la selecció, Eric Judkiewicz, un agent UEFA resident a Barcelona que té llicència de la FEF. A causa de la seva bona relació amb el secretari general de la FEF, Jorge Pérez, Judkiewicz va dir a Stielike que ja s’encarregava ell de la gestió.

Fins ahir. COMRàdio estava entrevistant Stielike per analitzar l’Stuttgart, rival avui del Barça a la Champions. L’exjugador del Madrid, però, es va acomiadar emplaçant els periodistes al dia 14 “perquè juguem contra Catalunya”. Passada la sorpresa inicial, fetes les explicacions i les lògiques trucades, a les tres de la tarda Eric Judkiewicz es posava en contacte amb Jorge Pérez.

“Aparta’t del tema”

La resposta del secretari general de la FEF el va deixar bocabadat: “Aparta’t d’aquest tema tant com puguis. No podeu jugar i si vosaltres o algú ho fa, si hi ha partit, enviarem una carta a la FIFA per demanar dures sancions contra tothom qui hi hagi intervingut”. “Si algú podia treure’n res era jo, però veig que aquí hi ha alguna cosa molt grossa, perquè no puc entendre la prohibició. Hi ha això de les dates FIFA, però el precedent de Catalunya contra el Brasil hauria de comptar, no? “, va dir Judkiewicz a l’AVUI. “No tinc cap intenció de ficar-me en cap assumpte polític, però estem parlant d’un partit de futbol que pot ser una festa. L’hi he dit a Pérez, però res, és impossible”, va afegir.

Judkiewicz va explicar que “no hi ha marge de maniobra, Costa d’Ivori no es pot arriscar a una sanció quan té la Copa d’Àfrica [a Ghana, a principis del 2008] a tocar. A més jo, per la meva condició d’agent UEFA i per la llicència de la Federació Espanyola, estic obligat a complir”.

Gestions avançades

El millor del cas és que tot el rebombori es va produir ahir per una opció, Costa d’Ivori, que la FCF donava per descartada. Les gestions es concentren ara a aconseguir que el rival, el dia 14 al Lluís Companys, sigui un combinat africà de nivell. Això podria dificultar l’efectivitat de les amenaces de la FEF, perquè hauria de multiplicar les trucades i perquè, sobretot, els jugadors actuarien a títol individual. L’amenaça hauria de ser pròpia de gàngsters.

Les gestions estan prou avançades i, en realitat, les grans dificultats estan en la selecció nacional. És molt difícil poder comptar amb jugadors de clubs espanyols, i es tem que la FEF pressioni la UEFA en relació amb els catalans que juguen en clubs europeus.

LA FEDERACIÓ BASCA DENUNCIA

En una entrevista al diari Deia, el president de la Federació Basca de futbol, Iñaki Dobaran, ha manifestat que “si la selecció espanyola vol disputar partits internacionals i les autonòmiques també, a la RFEF apareix un cert malestar. Hi ha una campanya perquè no creixin ni vagin a més els partits d’Euskadi, Catalunya o de qualsevol altra selecció”.

Dobaran assegura que la seva federació ha viscut tota la polèmica al voltant del partit entre Catalunya i EUA “del mateix costat que ells, perquè ens podia haver passat a nosaltres. Afortunadament, fins ara, quan hem volgut jugar, hem jugat. Ens fa pena i ràbia que succeeixin aquestes coses. Per què volem jugar en dates FIFA? Perquè qualsevol dia la Lliga de Futbol Professional (LFP), que cada vegada mana més al futbol professional, suprimirà l’aturada de Nadal, amb la qual cosa ens quedarem sense dates per disputar el partit. Ja tenim problemes perquè aquest any entre una jornada i una altra hi ha molt poc temps”.

Comentari per carmef

Ja ja ja, Carme, com que a la merda el permís?. El problema el tenim eprque som dependents de les federacions espanyoles, i per aixó el que ens caldria és apostar definitivament per l’independencia.

Celebro que t’ho hagis pensat l’ho de la María, la veritat si no li feu cas ella sola marxarà.

Salut i €

Comentari per quiron

Si, però el partit jo l´ahgués montat igualment. De fet vaig estar en contacte amb un projecte popular que ho porta al cap…la gent no és té que conformar tan facilment, sino no futaem ni un pas endevant, això segur.
De la resta, tindrem ocasió de parlr.

Comentari per carmef

A la merda la Memoria historica si no es pot jutjar als asesins.

Comentari per j. Font

Només vull dir una cosa , quan parleu de drets de Catalunya i dels drets dels
catalans , parleu en nom de tots els ciutadans de Catalunya.
Us heu parat mai a pensar si dins de Catalunya aquest pensament que teniu és
majoritari , i si no ho es, perque generalitzeu un pensament d’una part àmplia
de ciutadans que no es majoritària.

Els catalans que no som independentistes també tenim dret a decidir.

Salutacions

Dani

Comentari per Daniel

Evidenment Daniel, monta un Blog i defensa el que penses. Es tan sencill com tot això. Jo el que no puc fer es fer-ho per tu, i per tan jo defenso allò en el que crec. Salutacions.

Comentari per carmef

Unicament que els qui voleu que hi hagi una selecció catalana independent de
l’espanyola , penseu que als partits de la selecció catalana només hi van 40000
persones i moltes delles amb l’entrada i el bus pagat.Si fos un sentiment
tant unànim com voleu fer creure la resposta ciutadana seria molt gran.

Ara, respecto el que penses i me n’alegro que et moguis per una causa.

Salutacions

Comentari per Daniel

Unicament una cosa Daniel, quan ha jugat la Selecció Catalunya, les despeses las he pagat jo…t´ho dic perque abans d´aventurar-te a dir quelcom, n´estiguis segur del que dius. A la tornada de Euskadi-Catalunya si vols pots trocar i preguntar-ho. Salutacions,

Comentari per carmef

Per cert l´entrada està a la venda per tots i pots facilment obtenir-la per Internet PAGANT això si. El Bus, depen on visquis tens varias opcions, jo normalmente baixo amb cotxe i fin i tot la zona blava la pago jo!..Extranys oi?

Comentari per carmef

Jo sé que costa creure…però ho tens be per comprobar-ho si vols. I et puc assegurar que és un ambient inovidable…Pensa que al Camp Nou s´omple de GOM A GOM! …potser si qe només erem 4 gats!

Comentari per carmef

De totes maneres, això es com al rascar !TOT ES COMENÇAR!

Comentari per carmef

dIA 29 EUSKADI-CATALUNYA ¿ QUI S´ANIMA ?

Comentari per carmef

Un anunci espectacular i desacomplexat reivindica les seleccions basques

Reproduït de http://www.izaronews.com

Un spot que resultará polémico, el que promociona el partido Brasil-Euskal Herria

La plataforma de apoyo a las selecciones vascas Esait (Euskal selekzioaren aldeko iritizi taldea) presenta este lunes el spot promocional del partido que disputarán las selecciones de Brasil y Euskal Herria el 29 de diciembre en San Mamés. El vídeo del spot está ya disponible en EuskalTube y en la web http://www.naziobatselekziobat.org.

Son 32 segundos intensos de un vídeo que muestra un campo lleno de seguidores animando al anfitrión y al visitante, y que aprovecha las figuras de un guardiacivil, un aficionado español tocando el bombo, el gallo que simboliza la nación francesa, y un político portando la camiseta de la selección española que irrumpen en el campo, para mostrar el enfado de la afición vasca y reivindicar que las selecciones vascas puedan participar en torneos internacionales, sin presiones de los gobiernos español y francés.

Comentari per carmef

ESTIC ARA A : CATALANSREACCIONEM.WORDPRESS.COM

Comentari per carmef




Deixa un comentari