El blog de la Carme


EN CATALÀ, SI-US-PLAU!
Juny 23, 2007, 12:59 pm
Filed under: Uncategorized

21.06.2007 – 19:04

ELS GUÀRDIES CIVILS DESCONSIDERATS AMB EL CATALÀ, PODEN SER SUSPESOS ENTRE TRES MESOS I SIS ANYS.
Ja n’hi ha prou de funcionaris espanyolistes “torejant-se” els drets dels ciutadans catalans. El Ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous per unanimitat la Llei orgànica de Règim Disciplinari de la Guàrdia Civil, un text que inclou una esmena d’ERC transaccionada amb el PSOE que estipula que es considerarà “falta greu” –sancionada amb la suspensió de feina d’un a a tres mesos i pèrdua de destinació- la “negativa a tramitar una denúncia formulada en una llengua oficial”.

El text també considera ‘falta molt greu’ –amb suspensió de servei i de feina entre tres mesos i sis anys, i pèrdua de graduació- qualsevol discriminació per part de la Guàrdia Civil per motius de sexe, raça o llengua, religió o opinió, inclosos els casos de desconsideració o desatenció a les persones que s’expressin en català.

ESPANYA NO ÉS UNA NACIÓ

Fins i tot els màxims experts en la matèria, és a dir, Espanya, reconeixen que al poble espanyol li falta l’element cohesionador que, per exemple, si que identifica al poble català al llarg dels segles. L’últim en afirmar-ho ha estat el prestigiós hispanista de Birmània Henry Kamen, que ha declarat que “en molts aspectes, els espanyols com nació no existeixen perquè no tenen sentiments compartits”.

Tal com recull Tribuna Catalana, Kamen argumenta que trobar lletra a l’himne espanyol serà difícil perquè ni les estrofes franquistes ni les democràtiques generen simpatia a la totalitat dels ciutadans de l’Estat.

L’expert en l’Estat espanyol Henry Kamen fins i tot va més enllà, i proposa un referèndum on es preguntés als espanyols si creuen que són una nació. De decidir que no són una nació, s’hauria de descartar l’himne, ja que equivaldria a cantar “sobre una identitat que no existeix”.

Kamen és realista, i valora que el text oficial trobaria amb el desacord de gran part dels espanyols i amb una frontal oposició de nacions com Catalunya, que “amb tota seguretat es negarien a cantar”.

N.de la R.

Sempre és difícil que hi hagi una bona relació entre la Guàrdia Civil i el nostre poble. Però bo i acceptant la realitat, tot el que sigui evitar problemes als ciutadans és positiu. Amb tot, creiem que cap agent de l’ Estat  no hauria  de tenir plaça definitiva als Països Catalans sense saber el català. La nova Llei no sembla pas que arribi a tant, però si més no, en teoria,  evita les agressions. Menys dóna una pedra.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis
Comentaris tancats a EN CATALÀ, SI-US-PLAU!

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: